Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barátok és ismerősök írásai

Cikkek

Mohai V. Lajos: A KOCSISZÍN

2021.11.26

Mohai V. Lajos

Rózsa utca, retrospektív című könyvéből.

A KOCSISZÍN

Széttört az Ég: ez a halál.

A szalmabála sarkainál.

A kapun kifordult pántok:

Jégszürke páraforgácsok.

 

Mohai V. Lajos: MIRA

2021.11.17

MOHAI V. LAJOS

József Attila díjas író, költő

 

MIRA

Olyan mély a tekintete,

Czinka Panna jött el vele,

Szemöldöke jeges- fűzér,

jegyese az összes tűzér.


 

 

 

 

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai II.

2021.11.07

II. fejezet 

Mindenki tisztában volt, az új kommunikációs tiszt kivételével, miszerint az adattároló kiemelése teljesen felesleges és értelmetlen munka, mert úgy sem találnak benne semmit.

A parancsnok csak azért küldte ki őket, hogy a lány megszokja az űrben a mozgást, s kicsit mozogjon a lusta műszaki tiszt is. Bekapcsolták a fő képernyőt. Látták a két űrruhás alak távolodik el a hajótól és közeledik a hallgató FSZ-887 állomás felé.

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai.

2021.11.01

XLIX.

Ekkor már a légkörön kívül lebegett az alnitida egység. A vezérlőtermet ott hagyva, az egyik kupolába ült a férfi. Hamar rájött a fegyver kezelésére és az optikát lefelé irányította.

A főváros közelében hamar megtalálta a nagy sebességgel rohanó terepjárót, rajta egy csomó állig felfegyverzett ellenséges katonával. Ráirányította az antivetőt és már tűzgömb ragyogott fel a gép helyén.

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai XLVIII.

2021.11.01

       XLVIII.

 Felsikoltott, s amilyen gyorsan csak tudott, menekült a gép felé. Közben amennyire bírta a torka, kiáltozott:

–Carlos! Carlos!

A medve utána futott. A lány elesett. Rémülten fordult hanyatt, hogy legalább szemből fogadja a halált, mikor a medve két lábra állt és felbömbölt. Majd teljes súlyával a lányra dőlt. Noeymi a maradék lélekjelenlétével kigurult a több mázsás állat alól. Ám a medve bal első lába így is rácsapott.

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai XLVII.

2021.10.24

XLVII.

„Bár senkit nem akart megölni, de a sors úgy hozta, hogy a királyi lakosztály felé tartva, kiugrott az ajtóból és megcélozta őt egy íjász. Ha csak egyetlen másodpercet habozik, akkor a nyílvessző végez vele. Így a fegyver feldübörgött a kezében és a katona cafatokra tépett testtel hullott a kövezetre. Ezt meglátta a többi dorak, s fejvesztve menekült mindenki.

Nem mertek ellenállni a behatolónak. 

Ő egyenesen a hercegnő szobája felé tartott. De csak a dadát találta ott.

–Noeymi hol van?

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai XLVI.

2021.10.24

XLVI.

–Ha nem távoztok azonnal, kiabálok az őrségért!

– Van egy problémánk!

–Mi az?

–Nem találtunk az ajtó előtt senkit, azért jöttünk be!

A nő meglepődött. Nem értette, miért nincs őr az ajtók előtt, mert ez Rearn szigorú parancsa volt, hogy állandóan őrizzék ezt a lakosztályt.

–Kik vagytok?–Nézett most már félve a két idegenre a nő.

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai XLV

2021.10.17

XLV.

De többre nem futotta az alnitida erejéből és ő is összeesett. A tűzharc megkezdésének pillanatában a két laer testőr  már fegyverrel a kezében figyelt, s a másik két alnitida is ugyan erre a sorsra jutott, mint Worn.

Kitört a pánik s, hogy Carlost mentsék Ghiorn elüvöltötte magát.

–Itt vannak a laerek!

A nagy zűrzavart kihasználva, mindhárman eltűntek a helyszínről. Mire rendeződtek a körülmények a piactéren, addigra a három felderítő elhagyta a várost.

Csak kint a gépnél kérdezte meg Cardron.

–Miért árultad el magad?

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai XLIV

2021.10.17

 XLIV.

Az alnitida mellett feltűnt két dorak katona és figyelte a lábon maradt földit.

–Hozzátok ide!–Intett a két doraknak. Worn.

A katonák ugrotta is, de mindketten pillanatokon belül különböző irányba repültek és csak szaporították az ájultra vert fegyveresek számát. Carlos úgy tett, mintha mérgelődne az udvariatlanság miatt és odasétált az alnitida elé. Karba tette a kezét és fejet hajtott. A két leütött katona feltápászkodott és fegyvert fogott nyugodtan álló férfira.

 

Enyedi János: A végtelenség lovagjai XLIII.

2021.10.02

XLIII.

Azt már a régen tanultakból tudta, hogy az infra generátor roppant alacsony rezgésszámú sugárzást állít elő, méghozzá 0-tól 400 Hz-ig.

Azzal is tisztában volt, hogy a szervezetben az ingerek mellett az agy a test irányítását másodpercenkénti 7 és 12hercesrezgéssel végzi. A generátorral olyan rezgéshullámokat tudott létrehozni, hogy az az agy hullámait megzavarja. Csak a nagy veszély itt abból állt, hogy hosszabb besugárzás esetén az agyat tönkre lehetett tenni és a besugárzott személy meghal.

 

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Következő »