Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kanizsai József: Horoszkóp

2020.02.12

 

Horoszkóp

 

 Nézegetem a heti horoszkópot, nem mintha hinnék benne, de unaloműzésnek jó.

Viszont vannak emberek, akik vér komolyan veszik az isteni kinyilatkozást. Nem csoda, hiszen már az ókorban sem volt ismeretlen a csillagokban keresni a jövőt, legyen az cézár, vagy közember. Miért lenne kivétel a modern ember, de azért csak vigyázva kellene értelmezni. Most elmesélek egy valós történetet.

 

 Még a 1990 évek elején egy gyógyvízéről híres városban volt dolgom. Már nem emlékszem mi miatt voltam ott, de lényeg, hogy építkezésre vitt az utam. reggel ½ 7volt mikor betértem az ottani művezető irodájába. Komoly építkezés volt, toronydaru, gépek garmadája, közel fél száz ember.

–Szia Laci, mit csinálsz? – köszöntöttem a művezetőt.

–Mit, mit nézem a mai horoszkópot.–­ jött a lehangoló válasz. ­– Az helyet, hogy meginnám a reggeli felesemet, helyette ilyen ostobasággal kell kezdenem a napot.

–De hát miért? – kérdeztem álmélkodva. Tudtam, hogy Laci jó szakember, de nem erőssége a kultúra eme válfaja.

–Ne is mond. El kell igazítani a dolgozókat, a mai munkavéget, de előbb meg kell néznem Csótányos Vili horoszkópját, aki mint tudod itt darus a lelkem. Viszont ez az én szerencsétlenségem.

Vili minden reggel feles helyet megveszi az aznapi újságot és megnézi mit ír a horoszkópja.

Múltkor is azt írta neki, hogy levelet fog kapni, erre mit csinált ez a Vili gyerek, írta magának egy levelet és feladta a saját címére. Egy héttel később azt írta a horoszkópja, hogy vigyázzon, mert nagyon balesetveszélyes nap előtt ál. Erre fogja magát lezárta a gépet és haza ment.

Aznap csak olyan munkát végeztünk, amihez nem kellett daru.

Azóta mindenki nézi és olvassa Vili horoszkópját, és bekalkuláljuk a munkafolyamatokba.

Legyen az művezető, vagy brigádvezető.

 

 Nevetve hagytam ott Lacit, kicsit sajnáltam is, hogy a XX- sz.-ban ilyen előfordulhat.

Sajnáltam Vilit is, nem tudtam eldönteni, melyik volna jobb. ha reggelenként ő is felest inna, vagy a többiek, is a saját horoszkópjukat lesnék. Bár sejtettem, hogy a valóság talán a kettő között lenne, ha lenne.